Wie zijn wij

Taalcoaches Venlo is een vrijwilligersorganisatie. Wij zorgen voor de koppeling tussen taalcoaches en taalvragers die wonen binnen de gemeente Venlo. Onderdeel van Stichting Groen Licht.

Wat is het kernteam

   Het kernteam van Taalcoaches Venlo is een groepje vrijwilligers. Samen zorgen zij dat taalcoaches en taalvragers in de gemeente Venlo elkaar vinden.

De coördinatoren houden intakegesprekken en maken taalkoppels. Het kernteam zorgt daarnaast voor de werving van nieuwe taalcoaches, de administratie, de website, een nieuwsbrief, en het lesmateriaal.

Het kernteam staat aan het begin om een nieuw Taalcafé in de gemeente Venlo te ontwikkelen. Daarnaast probeert het team de taalcoaches en de taalvragers iets extra's te bieden door het organiseren van interessante, leerzame bijeenkomsten.

Taalcoaches Venlo is opgericht in oktober 2013. Het kernteam is ontstaan nadat Wel.kom noodgedwongen moest stoppen met het aanbieden van taalcoaches voor anderstaligen. De vraag naar taalcoaches bestaat nog steeds. Het kernteam richt zich op alle anderstaligen in de gemeente Venlo die de Nederlandse taal beter willen spreken, lezen en schrijven.